Det skønnes, at 35 – 55.000 mennesker opfylder de kliniske kriterier for diagnosen autisme i Danmark. Kommunerne bruger mange ressourcer på indsatser for at skabe fremskridt og fast tilknytning til arbejdsmarkedet for mennesker med autisme.
At facilitere forandringer og fremskridt kræver at den enkelte sagsbehandler, mentor eller virksomhedskonsulent har en viden om, hvad der virker, hvorfor det virker, og hvordan det virker. Det er blandt andet afgørende at kunne skabe en god kommunikation, hvilket lige præcis er et af de områder, hvor mennesker med autisme er særligt udfordrede.
Denne viden kan være begrænset og til tider svært tilgængelig. Dermed sker det nemt, at indsatser ikke bærer frugt, og borgeren med autisme gennemgår en række tiltag, uden det lykkedes at skabe fremskridt og fastholdelse.
Det kan være til stor gavn, at kommunen udvælger bestemte medarbejdere, eksempelvis blandt sagsbehandlere, mentorer og virksomhedskonsulenter, til at opnå en særlig viden om autisme. Disse autisme-ambassadørene kan videregive deres viden til kolleger, og de kan yde støtte i særligt komplicerede sager.