Certificeret traumebehandlere i Somatic Experiencing (SE) og SOMA
Autoriserede kliniske neuropsykologer
 • “Jonna yder et meget væsentligt bidrag til vores tværfaglige udredninger og indsatser med meget præcise og brugbare vurderinger”
  –Direktør for drift og kvalitet, Mette Kilsgaard, KIApro

 • “Camillas psykologfaglige vidensniveau er højt, og med hendes erfaring og indsigt i beskæftigelsesområdet er hun en stærk praksisnær supervisor, som trækker i den rigtige retning.” Favrskov kommune
  — Leder af Center for vejledning og afklaring(CVA) – Lene Vendelbo

 • “Camilla har en enorm viden på det specialpædagogiske område, og vi er meget betaget af hendes evne til at oversætte teoretiske termer til en hverdag vi forstår”
  – Kalundborg Kommune — Skoleder, P E Hansen, Specialskolen Svallerup

 • ” Jonna er fagligt meget kompetent og er samtidig meget behagelig at samarbejde med. Hun er derfor meget afholdt af både medarbejdere her i huset og af øvrige samarbejdspartnere”
  — Nyborg Kommunes Jobcenter, gruppeleder Lenna Vogn Petersen

 • Camilla og Jonna formåede med en afvekslende, inddragende og humoristisk undervisning at give en grundig indførsel i temaerne og lægge op til mange spændende diskussioner og refleksioner i gruppen af kulturguider.
  Nyborg kommune — Mathilde Kellermann, Sundhedskonsulent og Projektleder “Kultur på Recept”

Uddannelse af autisme-ambassadører

Udgangspunktet for uddannelsen:

Det skønnes, at 35 – 55.000 mennesker opfylder de kliniske kriterier for diagnosen autisme i Danmark. Kommunerne bruger mange ressourcer på indsatser for at skabe fremskridt og fast tilknytning til arbejdsmarkedet for mennesker med autisme.
 
At facilitere forandringer og fremskridt kræver at den enkelte sagsbehandler, mentor eller virksomhedskonsulent har en viden om, hvad der virker, hvorfor det virker, og hvordan det virker. Det er blandt andet afgørende at kunne skabe en god kommunikation, hvilket lige præcis er et af de områder, hvor mennesker med autisme er særligt udfordrede.
Denne viden kan være begrænset og til tider svært tilgængelig. Dermed sker det nemt, at indsatser ikke bærer frugt, og borgeren med autisme gennemgår en række tiltag, uden det lykkedes at skabe fremskridt og fastholdelse.
 
Det kan være til stor gavn, at kommunen udvælger bestemte medarbejdere, eksempelvis blandt sagsbehandlere, mentorer og virksomhedskonsulenter, til at opnå en særlig viden om autisme. Disse autisme-ambassadørene kan videregive deres viden til kolleger, og de kan yde støtte i særligt komplicerede sager.

Uddannelsens omfang:

2×2 dages kursus i autismespektrumforstyrrelse

3 x sagssupervision a 2 timer i det efterfølgende år

Kontaktoplysninger

Psykologhuset Athena
Levysgade 14 kld, 8700 Horsens
Mail: info@huset-athena.dk